Den Země 2024 | Junák Šlapanice

Den Země 2024

Den Země 2024

Stejně jako  loni, i letos město Šlapanice pořádalo ve Velkém parku oslavu Dne Země. A mimochodem je to 31 let, (22.4.1993) co jsme podobnou oslavu jako skautský oddíl pořádali na stejném místě... Tehdy městští radní neměli ani tušení, co to Den Země je a tak nám bez většího zájmu park pronajali, ať si tam děláme, co chceme. Letos nás město v této věci aktivně oslovilo. Holt časy se mění...

Píšu, že jako loni, od loňských se však letošní oslavy docela lišily. Loni svítilo sluníčko, kraťasy, trička... Letos dešťové přeháňky střídaly ty kroupové, sluníčko kdesi za mraky, 7°C bylo a místo limči nebo pivka si člověk dal radši čaj nebo svařák. Ale podobně jako loni prakticky všechny nejstarší družiny i s vedoucími vyrazily na Ivančenu (hodně nabitý víkend, kromě těchto dvou akcí je ještě v Rajhradě Skautská pouť) a tak program zbyl na nás zbylé. 

Střelba z luku malého (Bengi) i velkého (Loky), terénní ekokimovka (Ťapka), skautský kvíz (Renča) a oblíbený šprtec (Kanec a já). Nebylo toho úplně málo, co jsme dětem i dospělým na našem stanovišti pod stanem i mimo něj nabídli. Spousta rodičů se také ptala, zda přijímáme nováčky a další přišli prostě jen pokecat. Byla zde i spousta našich členů, bývalých i současných.

Kromě našeho stanoviště se zde prezetovali myslivci, pěknou ukázku měli psíčkaři, byla tu i Vrčka a taky "paní s třema kozama". 

Dobrá akce

Jura 

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky