Svišti v lamacentru | Junák Šlapanice

Svišti v lamacentru

Svišti v lamacentru

Nedělní ráno bylo studené, ale zbytek dne bylo nádherně. Celou dobu nám svítilo sluníčko a my se těšili na lamy.

Na konečné trolejbusu se nás sešlo jen pár (Tomík, Divokej Tom, Hanuš, Jindra a Adélka). Sviště pak doplnila Eva, Ája a Fí family. Cesta byla rychlá a za chvíli jsme už byli pod lomem Hády. Museli jsme chvíli vydržet, než nás pustili dovnitř, ale tam už to pak bylo úplně úžasný.

Stezka bosou nohou (my teda v botech), strom plný ptačích a netopýřích budek, ukázka koryt řeky, xylofon ze dřeva a všude spousta kamení…a to jsme se ještě nedostali ke zvěři.

V 11 hodin nám začal program, paní průvodkyně nás seznámila s životem Inků a jejich propojením s lamami. Srst na ponča, bobky na topení, přeprava věcí i lidí atd. V ohradě se na nás většina lam sesypala a chtěla granule. Ty jsme naštěstí měli, a tak jsme krmili a krmili. Pak jsme teda řešili opačný problém, a to úklid bobků.  Zahráli jsme si na pastevce lam a roztřídili vlákna (srst ze psa, lamy, velblouda, ovce, koně a plastu). Nakonec jsme se šli podívat na ovce, kozy a králíky. V každé volné chvíli jsme svačili a slunili se.

Po opuštění lamacentra jsme začali stoupat lomem vzhůru. Chtěli jsme stavět věže a obrázky z kamenů, ale Svišti se rozhodli, že bude lepší boj, a tak se bojovalo. Naštěstí jako munice posloužily černé kuličky z keřů okolo a ne kameny.

Pak už nám ale nezbylo nic jiného, než se přesunout na autobus a dopravit se zpět k rodičům do Šlapek. Výlet to byl vskutku vydařený a kdo jste nebyli, tak škoda vám.

 Fí

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky