Svišti v Mariánském údolí | Junák Šlapanice

Svišti v Mariánském údolí

Svišti v Mariánském údolí

V neděli dopoledne jsme se sešli, ještě za mlhy, na zastávce Riegrova. Osm svišťů, Míša, Ája, Eva a já. A vyrazili jsme směr Mokrá – Horákov. S jedním rychlým přestupem jsme za chvíli vystupovali na rozcestí za Velaticemi.

Po vyfrézované části vozovky jsme pomalu došli až k ranči Divoké růže. Po cestě jsme nasbírali popadaná jablka pro koníčky. Před rančem nás už vítali dva pejsci Laila a Rafi a hned za nimi už byly vidět ohrady s koňmi a poníky. Z ohrady jsem vyvedla dva poníky Fofy a Dee Dee a velkého koně jménem Warrior.

Nejdříve jsme všechny pořádně vyčistili a Warriora nasedlali. Děti se střídaly v sedle i s procházkami poníků. Nakonec jsme jim dali pamlsky a nasbíraná jablka. Po menší svačince jsme vyrazili kolem Horákovské myslivny do Mariánského údolí. Po cestě bolely některé nožičky, ale dole v údolí už žádné nožičky nebolely. Nádherně jsme došli až k bobovce, kde jsme udělali přestávku, děti si koupily občerstvení a pomalu jsme se začali sunout směr autobus. Narazili jsme ale na nové dětské hřiště, kde jsme se museli nutně zastavit a taky jsme objevili kolotoče, které jsme si jen prohlédli a už jsme upalovali na ten náš autobus. Po pár minutách jsme viděli Šlapanice a rodiče. Ti byli nedočkaví, jakpak se ty jejich děti měly.

Za mě to byla parádní výprava. Jak se rozpustila mlha svítilo nám sluníčko a my museli vysvlíkat bundy.  

Fí a Ája

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky