Tygří puťák | Junák Šlapanice

Tygří puťák

Tygří puťák

V neděli jsme vyrazili časně ráno. Vstávali jsme už o půl šesté, abychom stihli autobus do Žďáru a následně vlak ze Žďáru nad Sázavou do Světlé nad Sázavou. Cesta proběhla bez obtíží a my dorazili do malého, klidného městečka. Nejprve jsme posnídali a pak jsme se vydali směrem do Lipnice, kde jsme měli v plánu navštívit místní hrad.

V Lipnici bylo pořádné horko, tak jsme se zde moc dlouho nezdrželi, protože naše další zastávka byly zatopené lomy. Lomy s názvem Jednička a Dvojka byly dost zelené, ale v Trojce se dalo koupat a toho jsme využili. Po koupačce jsme poobědvali a vydali se opět na cestu, která byla ještě dost dlouhá.

Naší další zastávkou byla Ledeč nad Sázavou, kam jsme došli po červené turistick trase, která vedla podél řeky Sázavy. I když bylo horko, spěchali jsme vstříc odpočinku ve městě a ani jsme se nezdržovali koupáním. Navíc řeka byla dost dravá a byly zde velké peřeje.

V Ledči jsme se potkali s družinkou Vlků, kteří měli podobnou trasy půťáku. Některým vyhládlo, a tak využili místní občerstvení. Jiní radši ušetřili a řekli si, že to posledních pár kilometrů do místo přespání vydrží.

Než jsme však vyrazili, zjistili jsme, že v místě kam máme namířeno je velká vodní nádrž, ve které je zakázáno se koupat. Proto jsme přehodnotili naši původní trasu a namířili si to směr zříceniny hradu Chřenovice, kde přespávali i Vlci. 

Na místě jsme se zchladili v řece a využili oheň, který už byl zapálený a připravili si večeři. U ohně jsme pak poseděli společně s Vlkama a pokecali. Druhý den jsme vstávali až kolem deváté hodiny, protože všichni byli dost unavení po včerejším výkonu. Naplánovali jsme dál trasu a vyrazili. Druhý den nebylo takové horko, tak se šlo celkem dobře. Po pěti kilometrech se od nás ale odpojil jeden z vedoucích, kterému nebylo dobře. S borcama dál tedy pokračoval jen Kanec.

Naše cesta vedla dál kolem řeky Sázavy. Pozdě odpoledne jsme nastoupili na vlak a vyrazili směr Žďár, kde jsme se ještě chvíli zdrželi a nakonec se vydali na cestu do tábora. 

 

Kanec a Corádo

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky