Vánoční oddílovka STREAM | Junák Šlapanice

Vánoční oddílovka STREAM

Vánoční oddílovka STREAM

Letos poprvé za posledních 30 let se druhoodíláci nemohli společně sejít na slavnostní vánoční oddílové schůzce. Když nakouknete do starých knih Jaroslava Foglara z období války (třeba Strach nad Bobří řekou), dýchne na vás podobná atmosféra. Zákazy vycházení, zákazy shromažďování, vyhrožování, kvetoucí udavačství… Ani tehdy skauting ale neumřel, našel si cestu. Asi jako všechno životaschopné.

Vánoce budou, jen trochu jinak. Ve čtvrtek generálka, v pátek naostro. Kolem třetí se na Boudě schází protagonisté představení ale hlavně Corado coby technické zajištění přenosu. Ti první ladí texty, ten druhý zapojuje techniku a umísťuje na oddílový web link k připojení. Džany, jinak autor scénáře, to koordinuje, Hanz fotí jako o život. S přibývajícími minutami je atmosféra napjatější a napjatější, pro většinu přítomných je to absolutní premiéra.

17:00. Filda hlásí asi 35 připojených. Na „plac“ před ozdobený stromeček kráčí Brácha s Džanym. Úvod. Na ně navazuje Petr s vyhodnocením „Modrého života v listopadu“. Nejvíce bodů nasbírali sourozenci Šarlovští, těsně následováni Matoušem Plotěným. Na chatu se začínají scházet komentáře, většinou podpůrné a pozitivní. Dalším na řadě je Kanec a vyhodnocení soutěže „Po stopách cestovatele Lišky“. Z 33 účastníků se pěti dokonce podařilo nashromáždit plný počet bodů. Byli to: Tesák, Kolečko, Kája Jirásková a opět sourozenci Míša a David Šarlovští. Následuje zpěv koled. Kloub a já hrajeme na kytárky, Fuf na Mandolínu, ostatní zpívají. Hezky to zní. A vrchol akce: premiéra filmu z tábora, který letos zpracovával Váca. Nakonec rozloučení a zakončení akce. Snad dobrý :-).

Oddílová rada v počtu šesti dospělých osob se poté přesouvá na tajné místo a věnuje se tajné činnosti, pochopitelně v rouškách a při dodržování dvoumetrové distance.

Jura    

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky