Dubnová oddílovka 2024 | Junák Šlapanice

Dubnová oddílovka 2024

Dubnová oddílovka 2024

Dubnová oddílovka roku 2024 proběhla ve znamení Fotogolema. Hry, kterou si pro druhooddíláky připravili Vlci pod vedením Vítka Vaněčka. Po nástupu Vítek vysvětluje pravidla: každý soutěžní tým dostane sadu fotek, otázek a orientační mapu. Každá fotka má svůj úkol. Hráči musí zjistit lokalitu fotky a na místě splnit úkol. Současně každý hráč má čele napsané unikátní trojciferné číslo. Během hry nesmí toto číslo být viděno chytači. Role chytačů se ujali Vlci. Pokud chytač číslo vidí, zapíše si ho a týmu se strhávají body. Hráči si smí zakrýt číslo, ale ne vlastním tělem nebo předměty, které drží. V pětiminutových intervalech 6 týmů po osmi až devíti členech vyráží za nalezením míst a plněním úkolů, které jsou rozesety po celých Šlapanicích. Kapitánkou každého z týmu je některá členka družiny Sov. V čase, který týmům zbýval do vyslání na trať, organizuje Monča vyměňovací hru na špalkách.

Krátce před pátou vyráží za hledáním míst a plněním úkolů poslední soutěžní tým. Každé soutěžní družstvo mohlo být na trati maximálně 90 minut. Po šesté se vrací ti, kdo byli vysláni jako první, o půl sedmé ti poslední. Ti, kdo se vrátili nejdříve, stihli na hřišti několik kol Molekul.

Po návratu poslední soutěžní skupiny následuje vyhlášení soutěže Vyznáte se? pod Mončinou taktovkou. Vlci zatím poctive počítají body a strhávají ty trestné, za každé chytači nalezené číslo. Krátce před sedmou se vyhlašují výsledky, týmy si vybírají čokolády, fotí se. Největší čokoládu si za první místo odnesl tým pod vedením Bebe ze Sov. Sladkou odměnu si ale zasloužili všichni, kdo se do dubnové tříhodinové oddílovky zapojili.

Byla to fajn akce :-)

Petr

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky