Dvojka news březen 2021 | Junák Šlapanice

Dvojka news březen 2021

Dvojka news březen 2021

Dost mrzuté, psát v nastalém koronavirovém bezčasí bez konce jen další newsletter. Zima se ne a ne vzdát vlády, Vítání jara podruhé zrušeno, rádcovský kurz podruhé odložen na neurčito… Přesto ne všechny zprávy jsou špatné.

Online schůzky všech družinek se rozběhly a účast je lepší a lepší. Výrok „Je lepší zapálit malou svíčku, než donekonečna proklínat temnotu“ je připisován Johnu Lennonovi. Líbí se mi. A tak vedoucí družinek poctivě a vytrvale zapalují alespoň ty malé svíčky a moc se těší, až se zase vrátí sluníčko (klasické schůzky v klubovnách na naší základně) v plné síle.     

Oddílová rada se schází také a věnuje se hlavně přípravám tábora. Přihlašování proběhlo a počítejte se mnou: 14 Lišek, 12 Sršňů, 11 Kudlanek, 10 Vlků, 10 Soviček, 10 Tygrů, 8 Kobrů, 8 Veverek, 7 Žraloků, 6 Tučňáků, to je celkem 96 dětí. K tomu dalších 36 členů oddílové rady, vedoucích, Pum, Draků a Křížků. Nové podsady určitě budou třeba a i nějaká nová týpí.  Tak snad ty žádosti o finanční příspěvek, co na kraj podal Petr a na město Vítek klapnou…

Velký posun zaznamenaly i přípravy celotáborové hry. Nejen, že víme téma, ale tři pracovní týmy vedoucích (Terčin, Hihni a Uzla) na radě představily svoje rámce a nyní ladíme rámec definitivní. Fuf sbírá návrhy na písničky do táborového zpěvníku, Džany nově zpracoval návod na stavbu týpí, přepracovali jsme povinnosti služby, Brácha s Petrem čile komunikují s majiteli pozemků a lesů v okolí tábořiště…  

Máme také připravenu soutěž „Po stopách cestovatele Lišky III“, stanné právo se zákazem cestování však komplikuje její vykopnutí a opravdu nechceme nabádat k porušování zákazů na jedné straně nebo znemožnit účast naším mimošlapanickým členům na straně druhé. Spustíme ji ASAP.  

Asi víte, že náš oddíl pravidelně pořádá akreditované zdravotnické kurzy pro zájemce z celé republiky (i když ti místní z Brna a okolí převažují). Podzimní jsme museli termínově přesunout na neurčito (i když máme 28 závazně přihlášených), protože online kurz pořádat nelze. Doškolovací zdravotnické kurzy však online pořádat lze a  to jsme také v sobotu 13.3. udělali. Bylo to poprvé a byla to zajímavá zkušenost. Snad se to ale podařilo, z e-mailů, co došly následně od účastníků, vybírám jeden: „Ahoj Juro, moc díky za mejl s odkazy a hlavně za výborný kurz, ve srovnání s Andulou je mnohem zajímavější, dozvěděla jsem se a zopakovala si hromadu věcí. Moc vám fandím!
XXX“ (podpis v redakci J). Takže za mě zase dík Uzlovi, Renči, Ťapce a Matoušovi, tj. lektorskému týmu a organizátorům.

Už v únorovém newsletteru jsem zmínil plány na rekonstrukci podsadovníku (to je ta kůlna za klubovnou, kde skladujeme podsady, židle, stoly, stojky, lavičky, umývárnu, linolea do podsad…prostě táborové vybavení). Ty již nabyly konkrétních rysů. Celou stavbu sundáme a dáme na kovové patky. Také ji malinko zvýšíme, abychom do podkroví mohli dát lehčí věci a dole zbylo více místa na podsady a lavičky. A místo lepenky střechu pokryjeme plechem. Akce je plánovaná na víkend 21.-23.5. a pokud se najdou ochotní pomocníci z řad rodičů či dalších spřízněných duší, budeme moc rádi.

V dubnu pak plánujeme tradiční výpravu na Ivančenu, a kdyby bylo možné rozjet schůzky a uspořádat i oddílovku, bylo by to úplně nej…

Jura

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky