Liščí a Kocouří oddílovka na bazéně | Junák Šlapanice

Liščí a Kocouří oddílovka na bazéně

Liščí a Kocouří oddílovka na bazéně

Kdo se utopil? Kdo se neutopil? Co se dneska nepovedlo? A co se povedlo? Čtěte dál a vše se dozvíte!

Na dnešní oddílovku jsme opět bookli bazén ve Fryčovicích. Dáváme sraz v 16:40 na myslivně, ať maximalizujeme čas na bazéně, kam přijíždíme lehce před 17. hodinou. Po příjezdu probíhá rychlá šatna, plavky, sprcha a všichni už se hrnou do bazénu. Ze začátku dáváme volný program na seznámení s vodou, která je příjemně teplá. Dokonce i vzduch má teplotu a vlhkost blízkou tropickému podnebí. To velice cením, protože mým hobby od začátku roku se staly neustálé, otravné rýmičky a nachlazení. 

Uzel všechny svolává a rozjíždíme štafetu na rychlost. Prvně bez desky, pak s plaveckou deskou. Je docela zajímavé pozorovat, který styl je nejrychlejší. Většina jede kraulové nohy, ale nejrychlejší se mi zdála být kombinace kraulových kopů a rukou, která napadla snad jen jednoho, možná dva plavce. 

Dáváme další hry - vodní babu, hlavonožce, rybičky a rybáře, skákání do bazénu pod nápisem neskákat do bazénu (nápis pak upravujeme tak, aby lépe reflektoval naše potřeby a aktivity :-)) a lekci freedivingu. Co to je freediving už jsem popisoval v minulém bazénovém článku. Zkoušeli jsme statiku, což je prosté zadržování dechu. Výsledky jsou dost různé. Většinou to shoří na přípravě, kde je nejdůležitější být v klidu a dobře se rozdýchat… S dýcháním potíž není, ale zdá se, že pro některé je být v klidu něco jako mučení nebo zcela neznámý pojem :-) Ale máme i borce, co to zvládají. Za zmínku určitě stojí výkony Olivy (1:29), Kuby (1:35), Valči (1:37) a Janči (2:00).

Pak nás čeká týmová soutěž ve sbírání víček. A volný program, který někdo tráví válením se ve vířivce a někdo hraním vodního pola. V téhle fázi programu mě potkává drobná nehoda, kdy do mě někdo drká. Chvíli balancuji, kymácím se a snažím se přelstít fyzikální zákony, ale je to jasné… tohle prostě nedám a budu se muset poroučet vstříc chlorované vodě bazénu. I když chlorovanou vodu nemám zrovna rád tak ten hlavní problém spočívá v mé kapse, kde mám telefon, který svou vodotěstnost pozbyl již před lety. A tak se můj iPhone odebírá do křemíkového nebe. Dejme si za něj minutku ticha. A mi držte palce. Čeká mě hrůzných 22 hodin bez telefonu.

Pak se balíme, sušíme, dáváme horkou čokoládu, skáčeme do aut a frčíme domů

Sečteno podtrženo oddílovka se povedla a myslím, že se všem líbila. Ztráty na členech 0, ztráty na materiálu -1. 

A co se nepovedlo? Nepovedlo se to, že mi dneska došlo úložiště na cloudu, takže nemám ani dnešní fotky, které se poroučely spolu s telefonem. Jako titulku sem dávám alespoň fotku svého kocoura s liškou a bazénem. Doufejme, že něco nafotili Uzel s Lenkou :-)

 

PS. Pokud po mě něco budete chtít do zítřejší 17. hodiny pošlete třeba holuba nebo mail.

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky