Závěrečná oddílovka Lišek a Kocourů | Junák Šlapanice

Závěrečná oddílovka Lišek a Kocourů

Závěrečná oddílovka Lišek a Kocourů

Máme za sebou poslední letošní oddílovku. Jako první se na myslivně scházíme Já, Uzel a Lenka a vzácný a vážený host v podobě Jury, který k nám na východ zavítal pracovně a rozhodl se, že si s námi střihne i schůzku. Uzel s Jurou už jsou na chatě od 15.h a topí, ať je nám teplo. Což všichni později velice ceníme. 

Schůzku startujeme v 17 hodin nástupem a pokřikem. Celkem nás je 25 + 4 vedoucí. Děcka se dělí do dvou skupin a dáváme pár kol zimního sněhového kanystru. A takový kanystr v zimě a na sněhu má rozhodně co do sebe! Hlavně kreace dobíhaček za čáru jsou parádní. Skluzy, skoky á la rugby a podobně. Je dost na co koukat. Někteří se toho nebojí. Prý, že to do sněhu nebolí. Ale já moc dobře vím, že bolí :-)

 Jura v mikině a triku nám mrzne, ale není to na škodu protože je pak motivován často chodit dovnitř a přikládat do kamen. Všechno zlé je k něčemu dobré :-)

Po kanystru se schováváme dovnitř a vyhlašujeme bodování a účast. Ti nejlepší si pak můžou vybrat z parádních cen. A že je z čeho vybírat. Plyšáci, celta, nůž, fiskars sekera, lampa a spousta dalších užitečných věcí. 

Po vyhlášení se vydáváme opět ven k vánočnímu krmelci, kde nás už čeká Lenka s nazdobeným krmelcem a flétnou. Zapalujeme prskavky, békáme koledy. Pak se na chvíli ztišíme (alespoň do té míry do jaké to dokážeme :-)), uděláme kruh a jeden od druhého si zapalujeme svíčku a každý vyslovujeme nějaké naše přání. Pod krmelcem nás čekala i nějaká ta nadílka, takže jsme si rozdělili super hrnky s potiskem skautské lilie a kocoura nebo lišky. Tady patří velký dík Liborovi. Všichni už začínáme pomalu, ale jistě mrznout. Zvedáme tedy kotvy a dáváme se na cestu zpět.

V myslivně pak rozjíždíme čaje, cukroví a další sladkosti, někteří si ještě předávají dárečky. 

No a to je z dnešní závěrečné schůzky vše. Díky všem za účast, super atmosféru a těším se na příští schůzku. Takže na závěr přeji všem kdo čte i nečte tenhle report krásné Vánoce a šťastný nový rok.

 

Klepeto

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky