Oddílovka na bazéně | Junák Šlapanice

Oddílovka na bazéně

Oddílovka na bazéně

Ahoj,

 tak dnes pár řádek k dnešní oddílovce, kterou jsme měli společně s Liškami ve fryčovickém bazéně. Bazén je menší a nás už je v plném počtu přes 30. Lenka, která s námi tentokráte nejela byla prozíravá a bookla cely bazén jen pro nás. Startujeme tradičně od myslivecké chaty, kde redukujeme počet aut a naskáčeme k Uzlovi, mamce od Tobáka, Anči a ke mě.

I s převlíkáním máme na bazéně bez pár minut celé 2h, což slibuje času a zábavy až po uši. Rozjíždíme se zostra plaveckou štafetou. Někteří plavci zasluhují ocenění za super zvládnutý styl a někteří za styl velice originální (směs kraula, prsou a něčeho, co připomíná naštvaného hrocha :-)) Každopádně ty dva bazény zvládnou uplavat s přehledem všichni, což chválím! 

Na štafetu navazujeme další hrou, která je trochu „tricky“ zejména pro ty co mají v týmu menší členy. Ti vyšší mají určitou výhodu. Cílem je přenést jednoho člena týmu přes bazén suchou nohou. Každý tým si s tím poradí jinak a je docela zábava to pozorovat. Vítěze na čas si bohužel nepamatuju, ale musím zmínit tým, kde je Kriketa. Ačkoli nebyli nejrychlejší tak měli vizuálně nejpůsobivější styl, který jsem pojmenoval „na krále“ viz fotky.  

Pokračujeme krátkou lekcí freedivingu, kde si dáváme statiku. Pro neznalé - freediving je takový podivný vodní sport, kde máte často dost nepříjemný pocit, že umřete. Statika je jedna z disciplín freedivingu, kde vlastně neděláte nic. Jen se válíte ve vodě, nedýcháte, snažíte se tyhle pocity překonat, vydržret co nejdéle a „překecat“ tělo, ať se naučí hospodařit s kyslíkem efektivněji. Tak, jak to umí třeba tuleň. Je až s překvapením, že tenhle sport má poměrně dost příznivců, kteří jej provozují (i dobrovolně). Ve zkratce - prostě zadržujete dech. Vítězem se stává Zuzka, která dala krásný čas 1:38 což je na první pokus moc pěkný výsledek a musím zmínit i Olivu a Fildu, kteří vydrželi 1:35 resp. 1:22. Snad se nám pár borců po dnešku chytne a krom kytarovky můžeme rozjet i kroužek freedivingu :-) Nespornou výhododou je to, že nepotřebujete kytaru a trénovat se dá skoro všude.

Pak si dáváme ještě pár her a volný program, někteří jej tráví ve vířivce, plaváním nebo skákáním do vody pod nápisem „neskákat do vody“. 

Na závěr už jen sprcha, ručník, osušit vlasy (kdo má), obléct a domů. Taxíky jsem dělal opět já, Uzel, paní Tobáková a paní Ančová za což jim patří velký dík.

Čau a zase příště.

 

Klepeto

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky