Po stopách cestovatele Lišky: Šlapanice a okolí | Junák Šlapanice

Po stopách cestovatele Lišky: Šlapanice a okolí

Po stopách cestovatele Lišky: Šlapanice a okolí

Možná jste již slyšeli o cestovateli Liškovi. Byl to jeden z nejznámějších a nejúspěšnějších cestovatelů, bohužel ale fotografie ze svých cest ne vždy dobře popsal. Vy jste se rozhodli místa jeho výprav a objevitelských cest identifikovat a najít.

Určitě se rádi procházíte po okolí a objevujete neznámá místa, u kterých vás překvapí, že jsou vlastně na dosah. Až překvapivě mnoho z míst cestovatele Lišky se totiž nachází v okolí Šlapanic, nebo dokonce přímo ve Šlapanicích.

Do dnešního nečasu jsme si pro vás připravili hru, která vám skvěle pomůže poznat naše blízké a možná i trochu vzdálenější okolí.


Pravidla hry:
Je to jednoduché, vaším úkolem je najít místo podle ilustračních fotek a pořídit zde selfie, ze kterého půjde poznat, že jste zde skutečně byli. Najít některá místa je jednodušší než jiná, proto i pořízení fotky na různých místech bude ohodnoceno rozdílným počtem bodů.

Tato fotosoutěž začíná 15. listopadu a bude končit přesně za měsíc, 15. prosince.


Zúčastnit se mohou všichni členové oddílu. Každou neděli budou na web přidány fotky z míst, která můžete navštívit a vyfotit se zde v následujícím týdnu. Když další neděli přidáme fotky (druhá místa), fotit se můžete na nových místech i na těch z přechozího týdne. Ale pozor! Při dalším (třetím) přidání fotek už se můžete fotit pouze na těch nových místech a na těch z předchozího týdne (druhých), na těch nejstarších už ne. Podobně při dalším přidání fotek (čtvrtém) už máte zavřena místa z prvního a druhého týdne a smíte jen na ta nová a na ta z týdne před tím (třetí).

Vaše selfie posílejte na e-mail dvojkaslapanice@gmail.com a to celý měsíc, od 15. 11. do 15. 12. 2020. V mailu by se mělo objevit vaše jméno, přezdívka, z jaké jste družinky a ke každé fotce krátká větička, která vystihne vaše pocity při focení konkrétního selfie.

Na vánoční oddílové schůzce, ať už bude naživo nebo formou streamu, se dvacet nejúspěšnějších z vás, může těšit na pěkné ceny. A vybírat si je budete v pořadí, podle toho, kolik získáte bodů (jak jste zvyklí třeba z táborů nebo z družinového bodování). Fotografii cen, ze kterých budete vybírat najdete po tímto článkem.

Případné dotazy (ne fotky!) posílejte na e-mail petrbelohoubek@gmail.com.

Hodně zdaru přejí Jura, Petr a Hanz

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky