Sportovní výzva - leden 2021 | Junák Šlapanice

Sportovní výzva - leden 2021

Milé světlušky, vlčata, skautky, skauti,

připravili jsme pro vás další výzvu pro tuto dobu, tentokrát sportovní. Už je to devět měsíců, co se tady objevil koronavirus a s ním se střídavě zavíraly školy i skaut a když škola občas byla, tak tělocvik stejně nebyl. Věříme, že vás to nebaví jen sedět doma a že rádi něco podniknete a uděláte pro své tělo. Proto jsme pro vás připravili takovou sportovní variantu Modrého života.

Tady jsou úkoly pro každý den, které si každý den po splnění můžete vybarvit nebo odfajfkovat v tabulce, kterou stáhnete na konci této výzvy. Tentokrát nemusíte nic posílat večer přes počítač, vyplňujete sami pro sebe, abyste viděli, jak si vedete.

  1. 10 dřepů
  2. Čáp – trénink rovnováhy a stability. Zkus 10 sekund vydržet na levé noze a pak 10 sekund na pravé. Pro udržení rovnováhy ti pomůže upřeně se dívat na nějaký bod před tebou. Další level je se zavřenýma očima na tvrdé podložce (na zemi). Předtím, než zavřeš oči, zkus zpevnit celé tělo. Pokud je pro tebe 10 s poslepu hračka, vydrž déle nebo se postav na koberec, cvičící podložku nebo něco měkčího. Trénuj a sleduj svoje pokroky.
  3. Opice – stoj na 4 končetinách, zadek vzhůru ke stropu, hlavu uvolnit, pokrčená kolena, chodidla na zemi. Jako opice na všech čtyřech oběhni doma všechny místnosti nebo si vytyč nějakou trasu (třeba z obýváku přes chodbu do pokoje), kterou si dáš 5x. Nebo si takto zahraj opičí hoňku s bráchou nebo ségrou.
  4. Jízda na kole – vleže na zádech jedu na kole, střídavě propínám špičku a dělám fajfku, občas zabočím (nakloním se) doprava, občas doleva
  5. Protažení
    – vleže na zádech si chytím palce u nohou a houpu se střídavě na levý bok, zpět na záda a na pravý a zpět na záda, přitom se snažím střídavě jednu nohu co nejvíce propnout a stále držet palce. Pak vleže na zádech nohy co nejvíce propnu a dám za hlavu – stále držím palce – a zpět na záda.
    – kočka na všech čtyřech – klek, ruce na zemi, prsty roztažené a záda střídavě vyhrbuju a prohýbám
    – poloha dítěte – sednu si na paty, čelo na zem, kulatá záda a prodýchám

  6. Moje osobní výzva – vyber si nějaké místo ve svém okolí, na které si každý den zajdeš nebo zaběhneš – např. na zvoničku nebo na Hůrku nebo ke kapličce – něco, co nemáš daleko, ale současně tam nedojdeš za 5 nebo 10 minut, ale potřebuješ na to cca 20 - 30 min. Pokud bys v ten den dělal/a nějaký větší výlet, tak se to samozřejmě taky počítá.

 

Tady si stáhni tabulku, kterou si vytiskneš a budeš vyplňovat:

https://www.dvojka.eu/media/files/2021/01/sportovni_vyzva_leden_2021.pdf

Start je 4.1.2021

Konec je 31.1.2021

Držíme palce!!! 😊

Vaše Oddílová rada

 

Vyhledávání článků
Vybrané šítky