Únorová oddílovka | Junák Šlapanice

Únorová oddílovka

Únorová oddílovka

Ve čtvrtek 23.2.2023 se konala únorová oddílovka. A byl to takový malý experiment: zatímco mladší ji měli od 16 do 18 hodin, starší se sešli od 17 do 19.

Ve čtvrtek ve 4 hodiny jsme se s mladšími sešli na boudě, a ihned po nástupu nás přišel detektiv Lupin požádat o pomoc s polapením Oxfordských mafiánů. Zahráli jsme si hru, kde jsme se rozdělili na týmy podle detektivního tria Lupina, Tommyho a Emilii. Šli jsme po stopě mafiánů a plnili jsme jejich úkoly. Nakonec se nám je podařilo polapit. Všichni jsme si hru náramně užili.

Po detektivce přišli i starší a společně s nimi i s vedoucími jsme si zahráli vlajkovanou po celé zahradě. Většinou jsme zvyklí hrát vlajkovanou na louce, tak to byla zajímavá změna. Když se okolo 6. hodiny začalo stmívat, mladším oddílovka končila a pádili domů.

Starší se po vlajkované přesunuli do podkroví SaN Boudy, kde následovala hodinka programu jen pro ně. Rozdělili se do čtyř týmů (Adámci, Koberec, Kopřivy a Lukinci) a jejich úkolem bylo uhádnout konkrétní fotku, která byla promítána na plátno. Trik byl v tom, že každá z fotek byla zakrytá čtverečky šachovnice, které se musely postupně odkrývat. V prvním kole se odkrývaly fotky vedoucích z dětství, takže i po odkrytí obličeje bylo občas složité přiřadit fotku ke konkrétnímu členovi oddílové rady, ale aspoň jsme se nasmáli. Výsledky týmů byly po prvním kole velmi vyrovnané.

Následovala kategorie fotek všech členů oddílu z akcí za poslední rok. To už mělo větší spád, občas stačilo odkrýt 3 čtverečky a všem bylo jasné, o koho jde. Chtěli jsme ještě promítnout poslední kategorii, což byly místa, časově jsme je ale bohužel nestihli. Na prvním místě se tedy umístil tým Koberec, na druhém Kopřivy a Adámci a na třetím Lukinci, výsledky byly však velmi těsné.

Chvíli po 7. hodině jsme se se staršími rozloučili, svěsili vlajku a odebrali se domů.

Napsal Lukyn a Brácha

 

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky