Vítání jara Svišti | Junák Šlapanice

Vítání jara Svišti

Vítání jara Svišti

V sobotu 19.3. jsme se sešli na Boudě ve 14:00. Bylo to trochu později jak zbytek oddílu. Počasí jsme měli krásné a tak se sešlo 14 Svišťů. 

Spořádaně jsme minuli Velký park a úzkou cestičkou jsme vyrazili ke Kolíbce. Cesta místy není vhodná pro kočárek, ale spící Leontýnce to bylo jedno. Svišťům se ale hrozně líbila. A mě vlasně taky. Po cestě jsme si vykládali o Andělce a Čertovce, Kolíbce, skalách, kytkách, ...

Nahoře jsme obdivovali úžasný výhled. Cesta dolů k Černému splavu byla celkem rychlá. Tam jsme udělali přestávku na svačinu a kolem potoka se pomalu vydali zpět ke Šlapanicím. 

Tentokrát jsme se ve Velkém parku zastavili. Svišti měli slíbené Bistro. Většina si koupila barvící lízátka a tak mě oslňovali barevnými jazyky. 

Cas se ale krátil, sluníčko se schovalo za mraky a tak jsme šupajdili přes náměstí zase zpět k Boudě. 

Tam na nás už čekali nedočkaví rodiče se špekáčky.

Vašíkův tatínek rozdělal oheň a všichni jsme si spokojeně udělali večeři. 

U ohně jsme popřáli našim blízkým štěstí a pohodu do dalšího roku, super fungování našemu skautu a také mír na Ukrajině i všude ve světě. 

Blížil se konec a tak se pomalu začínali všichni rozcházet do svých domovů. A mě už zbývalo jen zatopit ve všech klubovnách a uvařit čaj, aby měli ostatní členové dvojky, příjemný návrat z noční cesty. 

Tak zase za rok na vítání jara.....

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky