Vlčí kulturní večer | Junák Šlapanice

Vlčí kulturní večer

Vlčí kulturní večer

Pátek 19.2. Poprchává, je zataženo a venku to vůbec nevypadá na pravou českou zimu. Vlci se schází v nové boudě (konkrétně Davča, Tesák, Honzík, Dobík, Franta, Petr a já), kde se bude konat náš kulturní večer. Pořádně zatápíme v kamnech a usedáme k partičce Bangu. Kluci se do hry zažrali a my ji museli po hodině ukončit. Na řadě byl totiž filmový kvíz! Roztáhli jsme plátno, nažhavili projektor, reproduktory a počítač. Hádaly se znělky, video ukázky a postavy – jak z večerníčků, tak filmů a pohádek. Hádáme například Mrazíka, Rychlé šípy nebo Saxanu. Klukům šel kvíz velmi dobře, i když některé ukázky byly velmi těžké, a získávají hodně bodů do bodování.

Rovnáme židle do řady, otevíráme dobroty od našich rodičů a pouštíme film – Spongebob ve filmu: Houba na suchu. V následujících 85 minutách jsme sledovali film s velkým zájmem. Po skončení jsme si sdělovali své dojmy ze snímku a říkali, co se nám líbilo nejvíce. Po filmu jsme za žadonění kluků dali další partičku Bangu, kde tentokrát vyhrála strana zákona. Následovala jedna hra Sabotéra, kterého jsme ale museli ukončit dříve – klukům padaly oči.

Ráno po vydatné snídani, a poté co mě a Peťu vytáhli vlci ze spacáků, se chystala další hra. Konkrétně sumo zápasy. Zápasili vždy dva. Na zádech měli přivázané balónky, který měl soupeř za úkol prasknout. Nejlépe se vedlo Davčovi, Tesákovi a Dobíkovi. Protože nám zbyly balónky, dali jsme soutěž o nejvíce nafouklý. Všichni s napětím nafukovali a čekali, jestli jim balónek u pusy praskne. Neprasknul. Nikomu.

Vlčí kulturní akci jsme uzavřeli vybíjenou venku na hřišti a partičkou Bangu v boudě. Všem se akcička moc líbila a určitě není poslední tohoto typu!

Kaša

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky