Vlčí vybíjená v Rakousku | Junák Šlapanice

Vlčí vybíjená v Rakousku

Vlčí vybíjená v Rakousku

V pátek 2.6.2017 v 19:00 započala naše první zahraniční výprava. Na boudě se nás sešlo celkem osm. Po nástupu jsme chvíli trénovali vybíjenou, která bude stěžejním programem akce. O pár vybitých kluků později jsme už seděli v klubovně a pouštěli si film. Byl dlouhý, někteří u něj usínali. Hurá do spacáků!

V sobotu vstáváme brzo. Musíme se nasnídat a připravit na dlouhou cestu. Přijíždí pro nás Maťovy rodiče (ještě jednou díky za odvoz), nakládáme batohy a jedeme směr skautská základna Junbo v Maloměřicích. Zde již čeká autobus, skládáme se do něj. Míříme směr Bad Vöslau!

Cesta utíká rychle (obzvlášť, když jsem podřimoval), v Mikulově jedna čůrající pauza.

Přijíždíme do malebné vesničky, jižně od Vídně, autobus nás vykládá v zámeckém parku – vše pěkně uklizené, zastřižené, opravené. Po rozkoukání následuje nástup (kde i hraje rakouská oddílová kapela), všichni se vítáme. Po vysvětlení pravidel může turnaj začít. Jelikož máme Rakušáky rádi, dali jsme si název Řeřichy, což nám mnohdy vykouzlilo úsměv na tváři. Celé odpoledne se hrálo. S naší bilancí tři výhry a šest proher jsme dohráli turnaj a skončili čtvrtí z deseti (což je pěkné J) Večer následuje grilování buřtíků, kluci si hrají ve vodním parku a kolem desáté je večerka.

Probouzíme se do slunečného rána, plní energie. Po snídani si znovu hrajeme na vodním hřišti, někteří s Peťou navštěvují místní kostel. Čeká se, než se Rakušáci rozhoupou (Jsou ve všem tak trochu „víc v pohodě“). Před obědem konečně vyjíždíme směr Myrafälle – místo vskutku pěkné, ba až pohádkově kouzelné. Po procházce přes vodopády následuje menší oběd, po něm cesta zpět k autobusu. Naskýtají se nám nádherné výhledy na okolní kopce a užíváme si čerstvý vzduch.

Cesta zpět do Česka pro mě utíká nezvratnou rychlostí. To si takhle usnete u Bad Vöslau a probudíte se až u Pohořelic. Nicméně kluci celou cestu ani nedutali, byla na nich taky vidět únava. Po vyložení skautů na Slovaňáku a v Maloměřicích nás hodný pan řidič hodil až do Slatiny. Zbývá pár zastávek trolejbusem a pár metrů na klubovnu…

Zapsal Kaša

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky