Výprava Havranů na zříceninu Obřany | Junák Šlapanice

Výprava Havranů na zříceninu Obřany

Výprava Havranů na zříceninu Obřany

   Výprava začala v pátek v 18:00 na Boudě, kde jsme přespali. Ráno jsme trolejbusem vyrazili do Brna a následně vlakem do Bílovic nad Svitavou. Asi do jedenácti hodin pršelo, ale to nás nezastavilo a vydali jsme se pěšky do Líšně.

  Cestou nás potkalo pár kopců a kaluží a už po chvíli jsme měli všichni mokro v botách. První větší pauza byla v lesním altánku u potoka, což nás hned přivedlo k aktivitě výroby lodí a jejich pouštění po proudu. Porota Kenny a Tesák ohodnotila stav před a po plavbě a nakonec vyhrál parník Matěje a Toma, který jako jediný přežil. Stavbou hráze se klukům dokonce podařilo vytvořit nové koryto potoka, zaplavit cestu a tím jsme málem způsobili katastrofu :). Naštěstí se nám ale vše podařilo vrátit do původního stavu a pokračovali jsme v cestě až na Obřanský hrad.

  Přes Hády, kde jsme se kochali výhledem na Brno jsme se dostali až na zastávku Podbělová a odtud už MHD do Šlapanic. Celkem jsme tedy ušli přibližně 6 km. 14:30 jsme došli zpět na Boudu, kam si pro kluky došli rodiče. 

  Výlet jsme si všichni i přes déšť a bláto moc užili.

 

Tesák

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky