Zahajovací oddílovka | Junák Šlapanice

Zahajovací oddílovka

Zahajovací oddílovka

 

V pátek 11. září 2020 jsme se po určitě stoprocentně užitých prázdninách sešli na Boudě. A sešlo se nás opravdu hodně, přesněji 109 světlušek, vlčat, skautek, skautů, roverů, benjamínků, vedoucích, ale taky spousta nových tváří. Oddílová schůzka začala tradičně po čtvrté hodině nástupem a vyvěšením vlajky. Prvním bodem programu zahajovačky byla hra Vymění se všichni, a tak jsme se o sobě vzájemně něco dozvěděli a užili si srandu. Potom si každá družinka zalezla do svého koutku základny a přivítali jsme se již v komornější sestavě. Popovídali jsme si o našich úžasných zážitcích z prázdnin, sdělili si všechny důležité i nedůležité novinky a domluvili se na takových těch praktických záležitostech, jako jaký den budou tento rok probíhat schůzky.

A potom – zlatý hřeb každé oddílové schůzky, ať už zahajovací nebo jiné – bojovka s hadrovými koulemi. Tentokrát proti sobě hráli modří a oranžoví. Kromě toho, že silné rány poshazovaly skoro všechny hrušky ze stromů, se bojovníci strefovali i do svých protivníků. První kolo vyhráli oranžoví, v druhém modří dorovnali na 1:1. V rozhodujícím třetím kole o něco líp mířili a uhýbali hadrovým střelám zase modří. Třikrát hurá pro modré vítěze a hlavně dvě sladké čočky. Tohle ale ještě nebyl konec schůzky. Protože jako každý rok se nám po táboře na Boudě nakupila spousta věcí, které postrádaly svého majitele, proběhla tradiční potáborová dražba, jejíž tváří byli Kanec s Bráchou. Část věcí se vrátila svým majitelům, zbytek ještě smutně leží na Boudě (kdo něco ještě postrádá, přijďte se podívat). S poslední zapomenutou ponožkou odbila taky poslední minuta zahajovací schůzky. Už jen svěsit vlajku, rozloučit se a všichni jsme se odebrali domů.

Tak. Naše činnost v tomto školním roce je zahájena a uvidíme, co nám čas ještě přinese. Doufám jen v to nejpozitivnější v tom dobrém slova smyslu.

 Kiki

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky