Březnová oddílovka 2022 | Junák Šlapanice

Březnová oddílovka 2022

Březnová oddílovka 2022

Nejen Vítání jara minulý víkend, ale i březnová oddílovka 25.3.2022 v bazéně (také nebyla 2 roky) snad znamenají postcovidový návrat k normálu. Draze vykoupený přeorientováním novinářských hyperaktívů i politiků na válku. Koho dnes zajímají počty nově nakažených? Kdo si vzpomene na pomateného Konvalinku nebo strašiče Flégra s jeho rakvemi v ulicích? A roušky na ulici dnes nosí fakt už jen úplní nešťastnícismile.

K tomu všemu sluníčko, počasí takřka letní… A členů máme víc a víc, což je super. Jenže bazén u šlapanické školy je stále stejně velký. Jak to tedy udělat? Maximum 30 dětí při 265 členech oddílu není úplně dobrý poměr.

Nakonec padlo rozhodnutí udělat oddílovku na 2 části. První hodinu mladší, druhou starší.

15:45. Před bazénem stepuje 30 mrňousků, k tomu z vedoucích Ufon, Kája, Terka, Corado, Honza, Renča a já. Přesun do šaten, sprch, bazénu. Po chvíli volna rozdělujeme mrňousky do 6 skupin po 5 a hrajeme hru na Lovce pokladů. Vítězí skupinka č. 6 a je odměněna sladkými bonbóny. Následuje hra Záchrana trosečníků, kde vítězí spojené síly skupin 1 a 2. I oni jsou sladce odměněni. Nevěřili byste, jak v bazéně rychle utíká čas. Je tu pátá hodina. Mladší členy si přebírají rodiče a bazén plní starší členové oddílu. Těch je méně než mladších, což je skvělá příležitost pro vodní pólo. Hodně vyčerpávající aktivita, ale je při ní také spousta legrace smile.

Po oddílovce se i starší členstvo rozchází, většina vedoucích se sune na Boudu. Ve Trojce zde Kanec slaví narozky, v podkroví SaN se zase Dračí a Pumí schůzka protahuje takřka do půlnoci… V noci sice ještě trošku mrzne, ale jaro už je definitivně zde!

Jura     

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky