Dubnová oddílovka | Junák Šlapanice

Dubnová oddílovka

Dubnová oddílovka

Čtvrtá oddílová schůzka tohoto roku připadla na symbolické datum, na 24. dubna. Tento den je unás oslavován svatý Jiří, patron mnoha zemí, rytířů a v našem případě především skautů. Symbolické datum si přímo říkalo o to, aby byl program dubnové oddílovky zaměřen na našeho patrona. Vedoucí pondělních družin připravili hru, která všem přítomným připomněla osobnost svatého Jiří. Po Šlapanicích byly rozesety lístečky, které symbolicky odkazovaly, jak na jeho život, stejně jako i na Skautský zákon. Soutěžní týmy měly za úkol buď se správně rozhodnout, vyluštit šifru nebo splnit daný úkol.

Šest soutěžních družstev si s připraveným "gamebookem" poradilo velmi slušně. Ti nejrychlejší zvládli celou trasou o trochu více než za hodinu, nejméně rychlý tým trasu zvládl o trochu méně než za devadesát minut. Rozhodující ale nebyl jen čas, ale také způsob, jakým se během cesty tým rozhodoval.

Ti nejšikovnější, jak už to tak bývá, si odnesli větší sladkou odměnu, ti méně šikovní zase menší. Sladká odměna byla také připravena pro výherce soutěže Vyznáte se? pod patronací Míši a Monči. Byla to vydařená oddílovka s velmi slušnou účastí. Už teď se můžeme těšit na květnou oddílovou schůzku, která připadá na úterý 23. května.

 

A pro připomenutí, víte jak zní Skautský zákon, naše skautské desatero? :-)

1) Skaut je pravdomluvný.

2) Skaut je věrný a oddaný.

3) Skaut je prospěšný a pomáhá jiným.

4) Skaut je přítelem všech lidí dobré vůle a bratrem každého skauta.

5) Skaut je zdvořilý.

6) Skaut je ochráncem přírody a cenných výtvorů lidských.

7) Skaut je poslušný rodičů, představených a vůdců.

8) Skaut je veselé mysli.

9) Skaut je hospodárný.

10) Skaut je čistý v myšlenkách, slovech i skutcích

 

...tak zkusme ten náš zákon, jak jen to dovedeme nejlépe, dodržovat, stejně jako ho dodržoval náš ochránce a patron :-)

 

zapsal Petr

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky