Sršní výprava pod Ketkovák (13. - 15. 5. 2022) | Junák Šlapanice

Sršní výprava pod Ketkovák (13. - 15. 5. 2022)

Sršní výprava pod Ketkovák (13. - 15. 5. 2022)

V pátek 13.5. jsme se sešli v 17:30 na Boudě, sbalili jsme nakoupené jídlo a nasedli na trolejbus směrem do Brna. Z Brna jsme jeli asi hodinu vlakem do Rapotic a poté přesedli na bus, který nás odvezl do Ketkovic. Odtud jsme šli pěšky až pod Ketkovák. Překvapením bylo, že jsme museli přebrodit řeku Oslavu, abychom se na chatu dostali. Zašli jsme pro vodu k nedaleké studánce, uvařili jsme si polévku a šli jsme spát.

Druhého dne jsme se po snídani vydali na 18km výlet do údolí řeky Oslavy. Viděli jsme velké množství trampských chat s totemy, zastavili jsme u Pomníku britským letcům a údolím jsme se podél řeky Oslavy dostali až pod skálu Jinošovnici, kde se někteří z nás chtě, jiní nechtě, vykoupali ve vodě. Po návratu z výletu jsme připravili táborák, opekli špekáčky a vykoupali jsme se v řece. Závěr dne jsme zakončili u ohně, kde jsme pokecali, zahráli pár her a po celém dni znaveni šli spát.

V neděli jsme si po probuzení sbalili věci, uklidli, přebrodili řeku a vydali se na cestu zpátky. Pěšky jsme došli do Ketkovic, busem jsme se přesunuli do Rapotic a nasedli na již čekající vlak směrem do Brna. V Brně na Hlavním nádraží nám zbyl nějaký čas, tak jsme si dali menší rozchod. Po rozchodu jsme jeli trolejbusem do Šlapanic. Na Boudě jsme se rozloučili a šli jsme domů.

Kapr

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky