Výprava na Ivančenu | Junák Šlapanice

Výprava na Ivančenu

Výprava na Ivančenu

V pátek 22. dubna jsme se sešli na trolejbusové zastávce ve Šlapanicích. Čekala tam na nás Kikina a Dorazilo 10 členů: Zuzka, Kika, Kaja, Sofča, Nela, Anděla, Tesák, Adam, Štěpán a Kryštof.
Jakmile jsme dorazili na hlavni nádraží tak se k nám přidal Fuf, Kačka a Robin kteří už čekali na zastávce autobusu. Nastoupili jsme do autobusu a vyrazili směr Hukvaldy. Do Hukvald jsme dorazili něco kolem desáté, a tak jsme se jenom najedli, vyčistili zuby a šli spát abychom byli ready na náročný sobotní výšlap.


V sobotu zazvonil budík v 6:40 a všichni se vydali na Tesákem vedenou rozcvičku. Po ní jsme se najedli a došli na blízkou zastávku. Dojeli jsme do Frýdlantu nad Ostravicí a vypravili se na cestu do hor. Přesně ve dvanáct jsme se dostali na Ivančenu a stihli tak ceremoniál, na kterém se zpívala hymna jak skautská, tak i ta česká a poslechli jsme si proslovy několika organizátorů. Následoval oběd a výstup na Lysou horu. Tam jsme poseděli v restauraci a dali si delší pauzu než se vydáme opět dolů. Cestu zpět jsme zvládli mnohem rychleji, ale i tak bylo docela štěstí, že jsme stihli autobus jen s několika minutovou rezervou. Poznali jsme skautky z Brna, se kterými jsme měli stejnou cestu a nakonec dorazili na základnu do Hukvald. Nijak dlouho jsme se nezdržovali a vyrazili jsme hledat ohniště. Po tom, co se všichni najedli špekáčků, jsme uhasili oheň, zabalili kytary a vydali se spát.


V neděli jsme vstali, něco málo před osmou nasnídali jsme se, sbalili věci, zametli, předali klíče Uzlovi a vydali se na cestu. Jamile jsme došli na autobusovou zastávku tak jsme se svezli do Frýdku-Místku a tam na nás už čekal další autobus který nás měl odvést až do Brna. Na zastávce čekaly skautky z Brna, které jsme potkali na Ivančeně. Pak jsme nastoupili a jeli. Cesta byla sice dlouhá, aale většina z nás si ji zpříjemnila horkou čokoládou nebo kávou. Jakmile jsme dorazili do Brna tak jsme jeli ještě 31 do Šlapanic a tam byla akce ukončena.


Zapsali Kolečko a Tesák

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky