Žraločí velikonoční expedice do Bonga | Junák Šlapanice

Žraločí velikonoční expedice do Bonga

Žraločí velikonoční expedice do Bonga

V pátek 19.4. večer jsme se sešli v počtu 8 dětí a 2 vedoucích na Boudě a započali tak naší velikonoční expedici. Měli jsme spoustu plánů, tak jsme se hned pustili do první hry, aby nám neutekly poslední sluneční paprsky. Šlo o hru se sbíráním různých surovin rozmístěných po zahradě, ze kterých měli kluci za úkol „poskládat lékárničku“. Tak jsme se pobavili a zároveň se i něco naučili 😊.

U hry klukům samozřejmě vyhládlo, ale dnes si svačinku museli nachystat sami. Dostali všechny potřebné suroviny na výrobu dvou pomazánek – vajíčkové a šunkové. Ukázalo se, že naši malí kuchaři mají poměrně nadějnou kuchyňskou kariéru, protože obě pomazánky byly moc dobré.

Po jídle se uskutečnila menší spontánní taneční soutěž na táborové písničky a pak pár kol oblíbeného Hágena.

Před filmem, na který se už všichni moc těšili jsme si ještě dali dvě hry městečka Palerma a pak už jsme se uvelebili ve spacácích a pustili si Já padouch 2.

Budíček byl kolem osmé, i když většina osazenstva staronové boudy už byla vzhůru od půl šesté a pobíhala po venku.

Po snídani jsme vyrazili do Bonga. Na místo jsme dorazili kolem jedenácté hodiny a jen co se nám podařilo naskládat všechny naše saky paky do skříněk pustili jsme se do řádění. Vyzkoušeli jsme si všechny možné atrakce – trampolíny, skluzavky, lezeckou stěnu a velikánské lanové bludiště.

Po chvíli volné zábavy jsme si dali sraz v jednom příjemném bludišťovém zákoutí a odstartovali velkou hru na honěnou po celém areálu – užili si ji jak děti tak vedoucí. Poté jsme si v místním občerstvení koupili něco k pití a někdo i nějakou tu dobrotu. Nakonec jsme si zahráli ještě dvě kola honičky a už byl čas se pomalu vydat na tramvaj.

Na Hlavním nádraží jsme ještě měli chvíli času a tak jsme si koupili něco dobrého na cestu.

Na Boudu jsme dojeli kolem čtvrté, kde už tou dobou čekali natěšení rodiče.

Po předání všech osmi dětiček jsme tedy zakončili naší expedici a myslím, že příští rok si ji určitě zase zopakujeme 😊

Kuli a Terka

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky