Veverčí výprava Bíláč - Bítýška | Junák Šlapanice

Veverčí výprava Bíláč - Bítýška

Veverčí výprava Bíláč - Bítýška

Sraz jsme měly v sobotu 9. 4. na boudě. Nechaly jsme si tam batohy a v sestavě Babů, Lvíče, Tefi, Šárka a já jsme se vydaly nejdříve do Starého Lískovce, kde se k nám přidala Hihňa, a odtamtud autobusem do Domašova. Tam jsme si koupily svačinku a někteří dokonce i teplé ponožky, jelikož bylo chladno. Pěšky jsme pokračovaly do vesnice Javůrek, kde jsme se zastavily na hřišti, zaskákaly si na trampolíně a zachránily žábu. Naše cesta dále vedla na Šmelcovcu. Po krátkém zahřátí v místní hospůdce jsme pokračovaly po modré údolím Bílého potoka až do Veverské Bítýšky. Po 12 km jsme všechny byly vyčerpané, tak jsme si sedly a počkaly na autobus.

Na Boudu za námi večer přišli tygři – Ufon, Fanda, Vítek, Lukyn a Spok. Hráli jsme velmi propracovanou „hru na život“, kdy jsme dělali to, co bychom chtěli dělat v životě (vzdělávat se, cestovat, odpočívat) a občas se nám tam přimíchal osud – Babů. Hra nás všechny bavila. Večer někteří tygři odešli a než jsme šli spát, tak jsme si ještě pokecali a zahráli deskovky.

Ráno jsme se nasnídali, přečetli si pár kvízových otázek a uklidili boudu. V poledne tak skončila naše výprava, kterou jsme si všichni moc užili.

Monča

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky