3. oddílovka Lišek a Kocourů | Junák Šlapanice

3. oddílovka Lišek a Kocourů

3. oddílovka Lišek a Kocourů

 

Tak a je to za námi. Naše 3. oddílovka Lišek a Kocourů.

Tenkráte hostovaly Lišky, takže oddílovka byla spojená s běžnou liščí schůzkou v pondělí od 17hodin. S Uzlem a Lenkou se setkáváme na myslivně lehce po 16. hodině, ať stíháme naladit program jehož součástí je i mikulášské překvapení. Přijde Vám to divné? Už na vítání jara jsme si vysvětlili, že jaro se dá vítat de-facto kdykoli. No, tak podobně je to i s Mikulášem.

Před 17. už se nám sjíždějí první Lišky a Kocouři. Postupně se nás schází 27, přičemž já opakovaně napočítal jen 26.  Pořád vlastně nevím kolik nás bylo. Doufám, že se však rodičům jejich ratolesti vrátily v patřičném počtu zpět. 

Věšíme vlajku a déšť postupně ustává. Na rozjezd tak dáváme několik kol kanystru. Pak přijíždí chemik Tomáš a pršet pro změnu opět začíná. Tomáš má na starosti zmíněné mikulášské překvapení a tak vše chystá venku pod střechou zatímco my se stahujeme zpátky do chaty. Uvnitř rozdělujeme body za šátky a brčka, které si měli všichni přinést. Pak jdeme ven na chemickou show. Tomáš nás vítá a na úvod předvádí pár pokusů s barvičkami a různým pH. Většina pokusů se dá zvládnout i v domácích podmínkách s běžnou výbavou. Tak například takový faraonův had. Stačí trocha popela, jedlá soda, cukr a líh a pak jen zapálit a po chvíli se to rozjede. Z misky pak leze cosi, co vzdáleně připomíná hada. Nám to však daleko více než hada připomínalo něco jiného. Taky na „h“. Tomáš předvádí ještě pár dalších pokusů jako džina z lahve, raketu apod. Většinou to různě hořelo nebo kouřilo. A podívaná to byla super! 

Pomalu, ale jistě se nám přiblížila 19. hodina takže jsme stáhli vlajky, zamávali si a rozprchli se domů. Liškám patří dík za parádní oddílovku a zejména Uzlovi, který pozval chemika Tomáše. 

 

Klepeto

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky