Ukliďme Česko, Šlapanice a Kobylnice 6. 4. 2024 | Junák Šlapanice

Ukliďme Česko, Šlapanice a Kobylnice 6. 4. 2024

Ukliďme Česko, Šlapanice a Kobylnice 6. 4. 2024

V sobotu 6.4 2024 ráno jsme se sešli na Boudě a v překvapivě hojném počtu se rozdělili na 3 skupiny, které se vydaly na různé cesty po Šlapanicích, a začaly sbírat odpad podél cest. Naše přidělená lokace byla podél cyklostezky do Ponětovic, a na Ponětovské ulici. Před odchodem si mohli všichni pomocníci vzít něco malého na cestu a vydali jsme se sbírat každý se svojí skupinou. Sběr utekl velmi rychle a za chvíli jsme již byli hotovi a vydali se zpátky na Boudu, kde na nás čekaly špekáčky a hermelíny. Pytle, které jsme dostali od města, jsme plné nechali podél cest na domluvených místech, kde si je zástupci města vyzvedli.

Vedle úklidu Šlapanic se několik z nás vydalo taky na úklid vyčleněné oblasti v Kobylnicích. Na výzvu kobylnického pana starosty pracanti ve složení Bobr, Lukáš Kokeš, Kuba ze Sršňů spolu s Ondrou Pasekou a Petrem z Vlků vyrazili odstranit nepotřebné oplocenky. Práce zabrala cca. 2,5 hodiny a okolo dvanácté se akční pětice přemístila na kobylnické fotbalové hřiště, kde pro ně bylo připraveno příjemné občerstvení - párky s hořčicí nebo kečupem a pečivo.

Nakonec ještě jedno velké díky všem co došli, letos se nás sešlo opravdu hodně a doufám, že se v takto hojném počtu setkáme i příští rok. A taky díky všem vedoucím, rodičům i ostatním, kteří se k nám připojili.

Ovečka

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky