Veverčí noční pochod z Bílovic do Šlapanic | Junák Šlapanice

Veverčí noční pochod z Bílovic do Šlapanic

Veverčí noční pochod z Bílovic do Šlapanic

Dlouho jsme s Hihňou přemýšlely nad uskutečněním nočního pochodu, až konečně tento víkend nadešel ten správný čas. Sešly jsme se v sobotu večer na Boudě ve skromném složení – Monča, Lvíče a já, Babů. Nálada holek ale nasvědčovala, že ani v tomto počtu se na výpravě nudit nebudeme. Protože podkroví obou kluboven bylo obydleno Svišti a Žraloky, ustlaly jsme si dole ve Staré boudě a mohly jsme vyrazit vstříc dobrodružství. Ještě jsme na cestu dostaly dva steaky grilovaného masa od milých Žraloků, což holky s nadšením uvítaly.

Počkaly jsme na trolejbus, na Černovičkách přestoupily na pětasedmdesátku a v Židenicích se k nám připojila Hihňa. Autobusem jsme dojely až do Bílovic. To už se smrákalo a nad hlavou se nám vyhoupl obrovský skoroúplněk. Cestu jsme započaly vyšlápnutím kopce k rozhledně U Lidušky, na rozhledně jsme vyfotily pár fotek s hezkým nebem a světélkujícím městem a dole pod přístřeškem jsme se občerstvily noční svačinkou. Plné sil jsme pokračovaly dál po zelené k Resslově hájovně a odtud k Líšni, kde jsme objevily pro nás dosud neznámé lomy (a nebyly to Hády). Kolem lomů jsme se dostaly až k líšeňskému hřbitovu.  V plánu bylo dostat se po cyklotrailech dolů do údolí. Podle mapy jsme odhadly směr doprava a dolů, ale ve spletitých cestičkách jsme se zamotaly a po chvíli jsme z lesa vylezly jen o pár ulic níž, než jsme původně vešly. Přehodnotily jsme tedy naši cestu a místo do Mariánského jsme šly doprovodit Hihňu na rozjezd na náměstí Karla IV. Zamávaly jsme Hihni do autobusu a rozhodly se, že se na Karláku ještě chvíli zdržíme. Objevily jsme totiž dětské hřiště s trampolínou a kolotočem, kde jsme se dost vyblbly. Lvíče potom ještě vytáhla z batohu magnetické šachy, takže si s Mončou daly půlnoční partii přímo na náměstí.

Dál naše kroky zamířily přes pole do Podolí a přes Bedřichovice do Šlapanic. Ke konci už nám byla v kraťáscích docela kosa a těšily jsme se, až zalezeme do teplých spacáků. Na Boudu jsme dorazily kolem půl druhé, daly jsme si věnečky, holky dohrály šachy a za chvíli už jsme všechny spaly.

Druhý den ráno jsme si všechny vyčistily zuby Mončinou Perličkou, stavily se do Alberta pro snídani a rozjely se každá do svých domovů.

Výpravu jsme si moc užily, noční pochod by určitě stálo za to ještě zopakovat!

 

Babů

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky