Výprava Lišek do lomu (19.9.2020) | Junák Šlapanice

Výprava Lišek do lomu (19.9.2020)

Výprava Lišek do lomu (19.9.2020)

Situace na bojišti se mění každým okamžikem :-) Nejen kvůli covi-šílenství, ale i kvůli počasí. Noci se dost ochladily, a tak jsme z přespávačky udělali jen odpoledně-večerní výpravu.

Sešli jsme se v sobotu odpoledne u Myslivecké chaty v počtu 18, a to 14 standardních Lišek, 1 návštěva Luki, dále pak nový vedoucí nové družinky Vašek, a my dva s Lenkou.

 Pobrali jsme věci potřebné na hry a vydali se přes dědinu na konec Horního Sklenova. Tam jsme dali vlajkovanou, kdy červení zvítězili 2:1. Pobrali jsme batohy a nastoupali kopec Větřkovické hůrky. Cestou jsme si předávali kolíček tak, aby nový majitel nevěděl, že má kolíček u sebe.

Přelezli jsme kopec na druhou stranu až do lomu. Pobrali jsme dřevo, kterého bylo cestou dost, Vojta s Kubou se postarali o oheň, ostatní ještě doplňovali zásoby dřeva a chystali si pruty na špekáčky. Dali jsme písničky na přání, opekli špekáčky, povyprávěli o zvířatech, která zde žijí, a dali několik kolik Hágena. Když už byly poctivá tma, Lenka připravila ze světýlek stezku odvahy, kde každého na konci čekal papír na důkaz, že sem dotyčný přišel. Zvládli to všichni :-) Zrušili jsme oheň, sbalili věci a vydali se zpět. Na Bosni jsme dali rozchod.

Krásná sobotní akce!

Uzel

 

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky