Dvojka news … květen 2023 | Junák Šlapanice

Dvojka news … květen 2023

Dvojka news … květen 2023

Tak se nám jaro snad definitivně překlápí v léto a tábor se blíží. Na skautské stezce se toho odehrává opravdu hodně, tak čtěte dál, ať jste v obraze smile.

  1. Letmý pohled do DvojkISu říká, že je nás v oddíle aktuálně 265. To je absolutní historický rekord všech dob, tolik skautů ve Šlapanicích registrováno nikdy nebylo.
  2. V sobotu 20.5. kromě příprav tábora (fotografie) proběhl také oddílový/střediskový sněm. Vůdcem oddílu zůstal Jura, zástupcem je Džany a na postu druhého zástupce vystřídal Vejta Petr. Organizačním zpravodajem a vůdcem Hukvaldské enklávy našeho oddílu je Uzel, hospodářem Hukan a revizní komisi tvoří Renča a Brácha.
  3. Také se snad rýsuje místo pro novou (čtvrtou!) klubovnu. To je ale ještě horké, tak držte palce, ať to klapne.
  4. Stále platí, že kdo má chuť si pod vedením zkušeného extraligového hráče Mirka Škorpíka vyzkoušet stolní hokej neboli ŠPRTEC, může přijít kterékoliv úterý od 18:00 do Trojky.   
  5. V sobotu 27.5. vyráží skupina našich skautů a skautek pod vedením Petra na pomoc se sběrem kamení z polí. Ano je to tak. To, že nás ZD Nové Veselí nechává zcela zdarma tábořit na krásné louce u Březí, je pro nás veliké plus. A tak se snažíme alespoň malinko vyjít vstříc a ukázat, že umíme přiložit ruku k dílu. Pokud vaše dítě s účastí stále váhá, zkuste jej malinko postrčit. Každá ruka dobrá.  
  6. O víkendu 2.-4.6. vyráží Vlci reprezentovat náš oddíl na Krajské kolo Svojsíkova závodu do Strážnice. Podařilo se jim postoupit z okresního kola, konaného v Kuřimi. V roce 2012 a 2014 se našim podařilo Kraj vyhrát a probojovat až do celostátního kola. Třeba letos do třetice, ale …. pssssst! Ať to nezakřiknu wink.
  7. V pondělí 5.6. je od 19:00 ve Trojce předtáborová schůzka s rodiči. Obzvláště účast rodičů nováčků je velmi žádoucí.
  8. V sobotu 17.6. se podobně jako loni touto dobou koná Bonagro den. Ani na této akci nebudeme chybět. Pokud máte chuť si zastřílet z luku nebo ze vzduchovek, zahrát si šprtec nebo si pomalovat tvář, vemte děti a přijďte.
  9. V pátek 23.6. bude Závěrečná oddílovka. Vyhodnocení účasti a bodování ve všech družinách, hututu a třeba také velká bojovka s hadrovkama. Tam žádný druhooddílák nemůže chybět!
  10. O necelý týden později ve čtvrtek 29.6. od 16:00 starší družinky a vedoucí chystají věci na tábor. Lišky, Kudlanky, Sovičky, Sršni, Kobři, Vlci, Tygři a Veverky.
  11. No a v sobotu 1.7. vyráží první část oddílu na stavěčku. Pokud by rodiče chtěli pomoci s nakládáním kamionu, tak začínáme v 8:00 rána na Boudě a za každou ruku budeme nesmírně vděční.
  12. Na závěr si neodpustím zopakovat: Pokud Vám nechodí e-maily nebo SMS s informacemi o akcích, jsou dvě možnosti. Buď si to nepřejete a funkcionalitu máte ve DvojkISu vypnutou, pak je vše OK, jen se vše dozvíte jako poslední, případně vůbec. Nebo byste informace dostávat chtěli, ale máte ve DvojkISu špatné telefonní číslo nebo e-mailový kontakt. Obojí můžete sami opravit, tak to prosím ASAP udělejte.
  13. Je to sice ještě dost daleko, ale pár slov k náboru nováčků. Na podzim nábor letos plánujeme jen velmi omezený. Nová družinka nebude. Svišti, kteří jdou do první třídy, posílí družinky Vážek (děvčata) a Havranů (kluci). Nováčků – prvňáčků pak každá z těchto družinek bude moci přivítat odhadem tak 3-5. A ovšem volná místa u Svišťů nabídneme předškolákům, odhadem tak 10-12. Dvě nové družinky prvňáčků plánujeme až na podzim roku 2024.

Tak snad jsem na nic nezapomněl smile.

Jura

 

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky