Dvojka news leden 2021 | Junák Šlapanice

Dvojka news leden 2021

Dvojka news leden 2021

Klasické schůzky na Boudě sice možné nejsou, vůbec to ale neznamená, že by Dvojka spala zimním spánkem. Naopak! Starší družinky mají schůzky online a schází se i oddílová rada. Zájemci plní sportovní výzvu a někde zvládají i nováčkovské zkoušky přes počítač.

Pěkně se nám rozběhla soutěž „Po stopách cestovatele Lišky II“. Někteří mají za sebou první trasu (Martin Hodek, Barča Parmová, Kapr…), někdo zvládnu už dvě, třeba Vítek Štěpánek. No a jsou mezi námi i výtečníci, kteří už mají za sebou trasy tři – Tužka a Krysařík. Vy ostatní nezoufejte, času je zatím ještě dost, soutěž končí až polovině února. A pokud někdo trasy má „projité“ a fotky dosud neposlal, pošlete!

V jiné části webu najdete plánované akce na první půlrok včetně tábora. Ten bude letos opět v Březí a nejspíš zase přibude několik stanů tý-pí. Kolik? To bude záležet i na členech a členkách Kudlanek, Sršňů a Lišek. Kdo z nich úspěšně zvládne tábornickou zkoušku? A na táboře počítáme samozřejmě i s víkendem pro nejmladší členy našeho oddílu Sviště.

Také jsme uzavřeli registraci. Aktuálně máme 210 členů, kteří řádně uhradili členský příspěvek. To je o 6 více než loni a jde o počet rekordní. Tolik junáků ve Šlapanicích historicky nikdy nebylo, ani v počátcích před sto lety, ani po válce, dokonce ani v roce 1968! O tom (ale nejen o tom) si můžete počíst v Ročence 2020, která bude během pár dní k dispozici.

Velká družina Žraloků se konečně rozdělila, původní název si ponechala starší squadra kluků. Ti mladší budou tvořit novou smíšenou družinu Tučňáků. Tím pádem náš oddíl bude tvořen kromě oddílové rady čtrnácti družinami.

No a přesně tolik je také „koláčů“ z lípy, zavěšených na přední straně zrekonstruované Staré a Nové Boudy (viz foto). Až budou moci mít družinky opět schůzky, každá si svůj koláč vyzdobí a napíše si na něj svůj název. Aby byl koláč vaší družinky ten nejhezčí ze všech, můžete už teď přemýšlet a třeba si i kreslit návrhy, jak by mohl vypadat…

Jura

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky