Nesbírání kamene v Novém Veselí | Junák Šlapanice

Nesbírání kamene v Novém Veselí

Nesbírání kamene v Novém Veselí

Že letos táboříme na louce u Březí už třetí rok a zdarma je super. Uživatel louky, ZD Nové Veselí nám vychází velmi vstříc a tak nastala chvíle, abychom i my ukázali vstřícnost. Byli jsme požádáni o pomoc při čištění pole od kamenů v sobotu 4.6.2022. Organizátor Petr to neměl úplně lehké, protože termín byl stanoven jen s velmi malým předstihem. Přesto se podařilo svolat Kobry, Sršně, Vlky, Draky… no asi tak 30 lidiček. Plán byl takový, že přespíme z pátku na sobotu na Boudě a v sobotu vyjedeme brzkým ranním vlakem směr Žďár.

Nebudu dlouho napínat, v pátek ráno volal pan Koukal Petrovi, že akci je třeba zrušit, že předpovídají velké deště. Co teď? Rozhodli jsme se akci jako takovou nerušit a těm dobrým duším, co si udělaly čas se trošku odvděčit.

V pátek v 19:00 se všichni sešli na Boudě. Připraveny zde byly grilovací klobásky, sýry, pečivo i něco k pití. Po dobrém jídle jsme zazpívali při kytárce, a když nás přemáhala únava, uložili se všichni v podkroví SaN Boudy. Večer radar ukazoval blížící se bouřky, v noci ale ani nekáplo, protože se mraky vydaly víc na sever. To udělaly dobře! Pohodička pokračovala ráno a vlastně i dopoledne. Fotbálek, plácanda, pinec, pokec…

Akci jsme rozpustili kolem desáté. Kameny holt budeme muset posbírat jindy…

Jura

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky