Ukliďme svět | Junák Šlapanice

Ukliďme svět

Ukliďme svět

Pokud jste měli možnost cestovat po Asii, Rusku, nebo třeba po Balkánu, jistě jste si všimli rozdílů proti naší zemi. Jasně, je jich spousta, ale jeden z těch na první pohled viditelných je neskutečný binec, který se tam rozprostírá všude vůkol. Odpadky všude – okolo cest, na ulicích, v lese, na polích… Tuto módu se sice i u nás snaží stůj co stůj zavést spoluobčané, pro které mám soukromou přezdívku „bordeláci“, na druhé straně je tu i mnoho těch, kteří mají kolem sebe rádi pěkné prostředí. A jsem moc rád, že i instituce jako Město Šlapanice a Šlapanická Dvojka jsou v tomto zajedno a patří do druhé uvedené skupiny. To je hlavní důvod, proč se náš oddíl každoročně účastní akce „Ukliďme Česko, ukliďme svět“. Letos tomu  sobotu 2.4.2022 nebylo jinak.

Fakt je, že počasí nám letos moc nepřálo. 2°C, vítr, pošmourno. I tak se v 9 na Boudě sešlo asi 20 dobrovolníků napříč všemi družinami, dokonce přišlo i několik rodičů. Prošli jsme se polňačkou od Bonagra k Ponětovské a zde se rozdělili do tří skupin. Jedna šla dolů Kosmačkou směr cyklostezka, druhá kolem garáží a třetí po silnici. Cestou jsme naplnili asi 10 pytlů nepořádkem a ještě nad garážemi navršili horu z volně ložených odpadků. Vše pak zástupci města odvezli.

A protože počasí nebylo fakt nic moc, kolem jedenácté jsme se rozešli. Za mě dobrá práce a ať se „bordeláci“ snaží sebevíc, příští rok jdeme zas!

Díky moc všem, kteří si udělali čas.

Jura

Fotografie

Vyhledávání článků
Vybrané šítky